Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ολοκλήρωση της "Τριλογίας του φωτός και της ατέρμονης αναζήτησης για την αλήθεια"



    Αγαπητοί φίλοι. Η αρχή του συγγραφικού μου ταξιδιού έγινε με το «Μαγεία Αγάπη Νοσταλγία» (https://tinyurl.com/y4coz9lh), συνεχίστηκε με το «Ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη» (https://tinyurl.com/y2xjczz4) και ολοκληρώθηκε με το «Στα βήματα του Homo Sapiens» (https://tinyurl.com/y474pyq6). Τα βιβλία που εκτυλίσσονται στο παρόν, το μέλλον και το παρελθόν, αντιστοίχως, συναποτελούν την «Τριλογία του φωτός και της ατέρμονης αναζήτησης για την αλήθεια» (https://tinyurl.com/y9goxvn4). Συνδέονται νοητικά, αλλά όχι νοηματικά, επομένως μπορούν να διαβαστούν ανεξάρτητα. Τα βιβλία εμπίπτουν στην περιοχή της εκλαϊκευμένης επιστημονικής μυθιστορίας (μπορούν να διαβαστούν από μαθητές Γυμνασίου και άνω), χωρίς να λείπουν τα τεχνικά-επιστημονικά δεδομένα (χάριν πληρότητας) για τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες των επιστημών. Μαζί με το νεοεκδοθέν «Στα βήματα του Homo Sapiens» έχουν ανατυπωθεί και τα δύο πρώτα βιβλία. Σε μια εποχή ημιμάθειας και παραπληροφόρησης αποτελούν το καλύτερο πνευματικό δώρο για μικρούς και μεγάλους που οδήγησε, οδηγεί και θα οδηγεί σε σχετικές συζητήσεις και αναζητήσεις.


    Μερικά από τα πολλά ερωτήματα που διερευνώνται στα βιβλία είναι τα εξής:
-Τι είναι το φως και ο ήχος;
-Τι είναι το CΕRN; Τι "μυστικά" κρύβουν τα σωματίδια του μικρόκοσμου;
-Τι είναι η βαρύτητα και οι μελανές οπές;
-Τι προβλέπει η Ειδική και η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας που ανέπτυξε ο Albert Einstein;
-Υπάρχει εξωγήινη ζωή;
-Πώς θα είναι μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη και τι δυσκολίες θα αντιμετωπίσει το πλήρωμά της;
-Ποια είναι η αρχαιότερη φυλή στον κόσμο που παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη μέχρι σήμερα;
-Πώς εξελίχθηκε ο άνθρωπος και οι επιστήμες;
-Ποια είναι η επικρατέστερη θεωρία για τη δημιουργία και εξέλιξη του σύμπαντος;

    Ευχαριστώ τους φίλους που στήριξαν το συγγραφικό μου έργο και αντιστάθμισαν, κατά κάποιο τρόπο, τα 7 χρόνια ατελείωτων ωρών έρευνας, συγγραφής, διορθώσεων, των ξενυχτιών, των αναγκαίων συμβιβασμών κτλ. Θα είμαι εδώ για να αναζητήσουμε μαζί την αλήθεια, διότι «μόνο μέσω της αλήθειας θα δούμε το φως που χαράσσει η γραμμή της γνώσης προς το άπειρο». Καλή ανάγνωση!

Αβραάμ Α. Αποστολακάκης, φυσικός, συγγραφέας, καθηγητής Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Τα βιβλία της τριλογίας, όπου αποτυπώνεται η αγάπη μου για τις Φυσικές Επιστήμες, τη συγγραφή και την εκλαΐκευση της Επιστήμης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου