Βιογραφικό

     Γεννήθηκα το 1983 στην Καβάλα, πόλη στην οποία και μεγάλωσα. Τελείωσα ως αριστούχος το 2ο Ενιαίο Λύκειο Καβάλας. Σπούδασα στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία στις Διαβιβάσεις. Στη συνέχεια έζησα στο Ηράκλειο Κρήτης για 2,5 χρόνια όπου εργάστηκα ως ωρομίσθιος στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων και στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στο 13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. 
     Ακολούθησε ο επιτυχής διαγωνισμός του Α.Σ.Ε.Π. εκπαιδευτικών το 2009 και ο διορισμός στον νομό Ροδόπης. Εργάστηκα στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, στο Γυμνάσιο Ξυλαγανής, στο Γενικό Λύκειο Ξυλαγανής, στο Γενικό Λύκειο Ιάσμου, στο Γυμνάσιο Νέου Σιδηροχωρίου (https://www.facebook.com/gymneosid), όπου βρίσκεται και η οργανική μου θέση, και στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Με απόσπαση έχω εργαστεί στο Γυμνάσιο Ζαρού και στο 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου του νομού Ηρακλείου (https://www.facebook.com/epalark/?modal=admin_todo_tour).
     Έχω πραγματοποιήσει προγράμματα αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής αγωγής, έχω συμμετάσχει σε πρόγραμμα ERASMUS+ στο Βερολίνο, σε προγράμματα εκπαίδευσης της μουσουλμανικής μειονότητας και σε πρόγραμμα εθελοντικής διδασκαλίας στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής. Έχω συνεισφέρει εθελοντικά στην ελληνική ορειβασία μέσω της φωτογράφισης, περιγραφής και χαρτογράφησης ορειβατικών διαδρομών
     Πιστεύω πάρα πολύ στη συμβολή της επιμόρφωσης στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Από το 2008 έχω παρακολουθήσει πάνω από 50 σεμινάρια και επιμορφώσεις που αφορούν τις φυσικές επιστήμες, τη διδακτική, τις νέες τεχνολογίες (ΤΠΕ Α΄και Β΄ Επιπέδου και διαδικτυακές επιμορφώσεις), το περιβάλλον, την ψυχολογία, την υγεία και άλλα. Οι γνώσεις που αποκόμισα με έχουν βοηθήσει να γίνω καλύτερος.
     Το 2013 βραβεύτηκα στον θεσμό "Αριστεία και ανάδειξη Καλών Πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" του Υπουργείου Παιδείας για το έργο μου «Μαθητές και καθηγητές ως επιμορφούμενοι και επιμορφωτές. Φοράμε τα έξι καπέλα σκέψης και μαθαίνουμε Φυσικές Επιστήμες» που υλοποίησα το σχολικό έτος 2012-2013 στο Γυμνάσιο Νέου Σιδηροχωρίου 
(http://tinyurl.com/o5acurl και http://tinyurl.com/p8ulgzg)Η πρακτική παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ επιστημών Athens Science Festival που έγινε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 2015, κατά τη διάρκεια του βιωματικού σεμιναρίου "Η διδασκαλία των Θετικών Επιστημών στα σχολεία: Πώς μπορεί να γίνει καλύτερη;", μιας και επιλέχτηκε μεταξύ των 30 καλύτερων έργων από το δίκτυο March (Making Science Real in Schools) http://tinyurl.com/hlaercg. Στη συνέχεια τα "έξι καπέλα σκέψης" περιλήφθηκαν στην ομαδική εργασία "Ημέρα Επιστήμης" (http://tinyurl.com/hdgpcp9) που επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε στο διεθνές Innovation Swap Workshop που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας το ίδιο έτος http://tinyurl.com/jr7ha7u. Η ατομική πρακτική συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τις προτεινόμενες πρακτικές για την "πιλοτική εφαρμογή πρακτικών διδασκαλίας για τη βιωματική μάθηση των Θετικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
     Τα ενδιαφέροντά μου είναι ο αθλητισμός, η ορειβασία, οι εξερευνήσεις στη φύση, οι παραδοσιακοί χοροί, η μουσική, η φωτογραφία, οι υπολογιστές και τα επιστημονικά βιβλία. Είμαι εθελοντής αιμοδότης και μέλος του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης.
     Η μεγάλη μου αγάπη όμως είναι η Φυσική, και γενικότερα οι Φυσικές Επιστήμες, κάτι το οποίο εκδηλώνεται ως το πάθος για την κατάκτηση και μετάδοση της γνώσης, μέσω της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης, και της ατέρμονής μου αναζήτησης για την αλήθεια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσα το 2013 το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο "Μαγεία Αγάπη Νοσταλγία" που αφορά τη μυθιστορηματική αναζήτηση της εξήγησης των πάντων με τη βοήθεια της επιστήμης, και το 2015 εξέδωσα το δεύτερο βιβλίο μου με τίτλο "Ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη" που αφορά τις μελλοντικές εφαρμογές των επιστημών στην κατάκτηση του διαστήματος 
(http://apostolakakis.blogspot.gr/p/blog-page_5292.html). Αυτή τη στιγμή συγγράφω το 3ο μέρος τής τριλογίας των βιβλίων μου.
     Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.