Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Από το ερευνητικό κέντρο CERN στο 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου. Ένα μικρό ιστορικό.

 Από το ερευνητικό κέντρο CERN στο 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου. Ένα μικρό ιστορικό.

1999: Πρώτη σχολική επαφή με το CERN με το βιβλίο Φυσικής Γ' Λυκείου Γενικής Παιδείας (https://tinyurl.com/29c3b7da), ένα από τα καλύτερα βιβλία Φυσικής που έχουν περάσει από τα σχολεία (πραγματική αποκάλυψη), το οποίο δυστυχώς σταμάτησε να διδάσκεται (https://tinyurl.com/2t7hp3dr).
2000-2005: Νέοι ορίζοντες στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.
2009: Εξετάσεις του ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών με το ένα θέμα Ειδικής Διδακτικής να αφορά τις εξελίξεις στο CERN (https://tinyurl.com/3k2ru93k). Για διαβασμένους και ενημερωμένους.
2013: Αναφορά-αφιέρωμα για το CERN και το σωματίδιο Higgs στο βιβλίο "Μαγεία Αγάπη Νοσταλγία" (https://apostolakakis.blogspot.com/p/blog-page_5292.html).
8/2023: Eπιμόρφωση στο CERN στη Γενεύη, ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα (https://apostolakakis.blogspot.com/p/cern.html).
12/2023: Διάχυση της γνώσης στη σχολική κοινότητα με δύο ζωντανές διαδικτυακές ξεναγήσεις με τους ανιχνευτές ATLAS και ALICE και την επιμορφωτική-ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές και καθηγητές στο 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου (https://tinyurl.com/4mxwede5)
Έπεται συνέχεια...
"Η επιστήμη ανταποκρίνεται κατ’ αρχάς σε μια ανάγκη που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ως άνθρωπο: την ανάγκη να γνωρίσει". Victor Weisskopf, Η κβαντική επανάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου